Har du en hjemmeside, som har en høj load tid? Og mister du mange besøgende, som forlader din hjemmeside inden for få sekunder? Så bør du overveje, hvordan du kan hastighedsoptimere din hjemmeside. Og det kan du få hjælp til her.
Herunder kan du få 5 tips til, hvordan du får succes med hastighedsoptimering af din hjemmeside.
Men inden da, skal du først og fremmest have styr på den rette hosting. Hvis du finder et webhotel, som har fokus på performance og kvalitet, vil du få en hjemmeside, der er langt hurtigere.
Inden du sætter for mange ting i gang, bør du først fokusere på at danne dig et overblik over problemet med din hastighed. Dette kan du gøre ved hjælp af en del forskellige værktøjer. Disse kan du anvende til at få bedømt din hjemmeside og dennes hastighed. Derved finder du hurtigt ud af, hvor problemerne ligger, og du ved nu, hvor du skal sætte ind for at løse problemet.
Der findes en del plugins, som kan hjælpe dig med at hastighedsoptimere din hjemmeside. Der findes dog også en del hjemmesider, som har overflødige plugins, der blot gør siden langsommere. Og disse skal væk.
Et unødvendigt højt antal af plugins er en af de største syndere, når det kommer til langsomme hjemmesider.
Det handler ikke udelukkende om, at du har for mange plugins. Det handler også om kvaliteten af disse. Derfor bør du overveje dine plugins grundigt. Vælg kun de mest nødvendige og de bedste, derved er du sikker på at have en hurtigere og mere sikker hjemmeside i fremtiden.
Billeder er én af de ting, som nedsætter hastigheden på din hjemmeside. Men du vil naturligvis ikke have en hjemmeside uden billeder, og derfor er løsningen at komprimere disse.
Dette kan du gøre på to måder, du kan beskære eller komprimere.
Hvad angår beskæring skal billedet naturligvis passe til siden, og du bør kun besvære billedet, hvis det ikke går ud over hjemmesidens æstetiske og brugervenlige udtryk.
Du kan dog komprimere nogle af dine billeder – også uden at gå på kompromis med kvaliteten. Dette kan du gøre gennem fx Lossless Compression, som skærer ned på billedet farver, men ikke på billedets pixels.
Din HTML kan nemt komme til at fylde for meget, hvilket vil gøre din hjemmeside langsommere. Med optimering af HTML-koden på hjemmesiden kan du skabe en hurtigere hjemmeside, og det er faktisk ret simpelt.
Først og fremmest bør du sørge for at komprimere din kode. Derved fylder den allerede en del mindre. Herudover er det essentielt, at du fjerner kode, som er ubetydeligt og som blot optager plads. Mange hjemmesider vil have en del forskellige metakoder, som stort set alle er overflødige. Når du har komprimeret din kode samt fjernet al unødvendig kodning, er du allerede godt på vej til at have optimeret din HTML og derved hastighedsoptimeret din hjemmeside.
En JavaScript kode kommunikerer med browseren for at hente data. Her kommer nogle af de store problemer, hvad angår hastighedsoptimering og JavaScript:
Hvis du tager stilling til, hvordan scriptet skal eksekveres, du fjerner unødvendig JavaScript og komprimerer resten, vil du få en væsentligt hurtigere hjemmeside.
Hvis du har en høj bounce rate på din hjemmeside, kan hastigheden være én af de helt store faktorer. Der er ingen, der gider at vente 4-5 sekunder på at loade en hjemmeside. Så vender folk hellere tilbage til Google og vælger et andet resultat. Det kan derved være meget dyrt for dig, hvis du ikke har hastighedsoptimeret din hjemmeside. Og netop derfor bør du investere tid og måske lidt penge i en grundig hastighedsoptimering.